Burger z pieczarką portobello i sosem BBQ
Lista składników:
-
-
30g
ogórków małosolnych
-
30g
sosu BBQ
-
30g
pomidorów
-
15g
liści sałaty
-
10 ml
oliwy z oliwek
-
1
szt. bułki
-
1
szt. pieczarki portobello
-
2g
papryki słodkiej
-
2g
papryki ostrej
-
1g
sól i pieprz
-
Sposób przygotowania:
- Pieczarkę obrać i wyczyścić.
- Rozgrzać patelnię grillową.
- W misce przygotować marynatę. Wlać olej, dodać przyprawy i wymieszać. Pieczarkę natrzeć marynatą.
- Grillować pieczarkę po 4 minuty z każdej strony.
- Bułkę przekroić na pół i zgrilgować.
- Dolną część bułki posmarować sosem BBQ, nałożyć sałatę i grillowaną pieczarkę. Na pieczarkę nałożyć plastry pomidora i ogórka.
- Całość zamknąć drugą połową bułki i podać.
Na 100g
-
Energia (kcal)
109.5 -
Białko (g)
2.3 -
Fenyloalanina (mg)
67.9