Gulasz ziemniaczano-pomidorowy
Lista składników:
-
-
1
duża cebula czerwona
-
1-2
łyżeczki drobno posiekanego imbiru
-
200g
pomidorków koktajlowych
-
3-4
ząbki czosnku
-
50g
pieczarek
-
500g
ziemniaków (do gotowania)
-
250g
przecieru pomidorowego
-
2
liście laurowe
-
sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej i ostrej, dla fanów ostrzejszej kuchni - zielone
-
papryczki suszone
-
Sposób przygotowania:
W garnku na wodzie dusimy cebulę i imbir. Wrzucamy pokrojone pomidorki, czosnek, liście laurowe. Smażymy. Dodajemy obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, dodajemy przecier, pieprz i 400 ml wody Dotujemy 15 - 20 minut.
Na koniec – dodajemy papryki i gotujemy przez 7 minut. Gotowe!
Na 100g
-
Energia (kcal)
40.4 -
Białko (g)
1.3 -
Fenyloalanina (mg)
52.4