Mini wieża ziemniaczana
Lista składników:
-
-
90g
ziemniaków
-
40g
pieczarek
-
20g
cebuli
-
10g
oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
-
10g
sera n/białkowy PKU ,,Violife”
-
sól, pieprz czarny mielony
-
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki obrać, pokroić na połówki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, następnie pokroić je w plastry.
- Pieczarki z cebulą podsmażyć na oleju, przyprawić.
- Na blaszce ułożyć papier do pieczenia. Układać wieżę: ziemniak, pieczarka, ser, ziemniak, pieczarka, ser itd. Wysokość zależy od stabilności wieży i Waszego pomysłu.
- Całość zapiekać w piekarniku 190 ° C przez 5 minut.
Danie idealne jako główne obiadowe smakuje wyśmienicie z sałatką ze świeżych sezonowych warzyw. Smacznego!
Na 100g
-
Energia (kcal)
121.5 -
Białko (g)
2.1 -
Fenyloalanina (mg)
77.8