Salsa z mango i awokado
Lista składników:
-
-
1
mango, 280g
-
1
awokado, 140 g
-
1
czerwona papryka, 140 g
-
1
czerwona cebula, 100 g
-
½
pęczka świeżej kolendry (liście i łodyżki), 20 g
-
1
papryczka chili
-
Sól do smaku
-
Sposób przygotowania:
- Z mango i awokado usuwamy skórkę i pestkę, a miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki.
- Czerwoną paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
- Kolendrę i papryczkę chili pozbawioną nasion (chyba, że lubimy bardzo pikantne) drobno siekamy.
- W głębokim talerzu wszystkie składniki delikatnie łączymy ze sobą i lekko oprószamy solą.
Na całość
-
Energia (kcal)
532.2 -
Białko (g)
7.7 -
Fenyloalanina (mg)
300.4