Warzywne wrapy
Lista składników:
-
-
30g
kilka liści sałaty (masłowej lub rzymskiej)
-
1
ogórek
-
1
marchewka
-
50g
połowa czerwonej papryki
-
50g
połowa żółtej papryki
-
10g
natki pietruszki
-
10g
szczypiorku
-
1
limonka
-
2
łyżeczki oliwy z oliwek
-
szczypta pieprzu
-
Sposób przygotowania:
Liście sałaty umyj, a następnie osusz. Umyj ogórek, marchewkę i obie papryki. Wszystkie warzywa pokrój w cienkie słupki. Rozłóż liście sałaty i na sałacie ułóż warzywa pokrojone w słupki. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszaj sok z limonki z oliwą z oliwek oraz pieprzem. Skrop wszystkie warzywa przygotowanym sosem. Sałatę zwiń w rulonik tak, by powstał wrap. By udekorować wrapy, możesz przewiązać je źdźbłem szczypiorku. Jeśli lubisz inne warzywa, bez problemu możesz skomponować inny chrupiący zestaw!
Smacznego!
Na 100g
-
Energia (kcal)
39.6 -
Białko (g)
1 -
Fenyloalanina (mg)
39.9