Wietnamskie Spring Rolls
Lista składników:
-
-
50g
czerwonej papryki
-
50g
ogórka zielonego
-
40g
awokado
-
20g
sosu słodko-pikantnego
-
10g
zielonej cebulki
-
10g
czosnku
-
10g
kolendry siekanej
-
4
sztuki papieru ryżowego
-
1
sztuka chilli sok z połowy cytryny
-
Sposób przygotowania:
- Wlać do miski zimną wodę.
- Paprykę, ogórek, awokado i cebulę pokroić w cienkie długie paski.
- Wrzucić warzywa do miski, dodać kolendrę, przyprawy i wymieszać.
- Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie i rozłożyć na ręczniku kuchennym.
- Nakładać warzywa i zawijać jak krokiety. • Serwować z sosem słodko-pikantnym
Na 100g
-
Energia (kcal)
100.2 -
Białko (g)
2.1 -
Fenyloalanina (mg)
97.9