Wietnamskie Spring Rolls

wietnamskie spring rolls

Porcje: 1

Lista składników:

    • 50g

      czerwonej papryki

    • 50g

      ogórka zielonego

    • 40g

      awokado

    • 20g

      sosu słodko-pikantnego

    • 10g

      zielonej cebulki

    • 10g

      czosnku

    • 10g

      kolendry siekanej

    • 4

      sztuki papieru ryżowego

    • 1

      sztuka chilli sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

  • Wlać do miski zimną wodę.
  • Paprykę, ogórek, awokado i cebulę pokroić w cienkie długie paski.
  • Wrzucić warzywa do miski, dodać kolendrę, przyprawy i wymieszać.
  • Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie i rozłożyć na ręczniku kuchennym.
  • Nakładać warzywa i zawijać jak krokiety. • Serwować z sosem słodko-pikantnym
Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    100.2

  • białko

    Białko (g)
    2.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    97.9

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.