Tarta owocowa z masą mango i owocami
Lista składników:
-
-
250 g
ProZero
-
50 g
masła extra 82% tł.
-
30 g
mąki n/białkowa PKU
-
100 g
mango pulpy
-
50 g
cukru
-
80 g
malin
-
80 g
truskawek
-
70 g
borówek
-
100 g
masła extra 82% tł.,
-
50 g
cukru brązowego ,,Castor”
-
180 g
mąki n/białkowa PKU
-
20 g
wody
-
-
Sposób przygotowania:
Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, przygotować zasmażkę. Zalać ProZero i dodać cukier. Pulpę z mango gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Wystudzić i zalać chłodną masą wypieczoną tartę. Ułożyć owoce i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Ciasto
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Wrzucić do miski masło i cukier brązowy, mieszać rękami, aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę i wymieszać. Dodać 1 łyżkę zimnej wody i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć foremkę o średnicy 24 cm papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Wstawić na 10 minut do zamrażarki. Następnie wypiec w rozgrzanym piekarniku 20 minut i wystudzić. Na koniec ozdobić owocami.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
219.34 -
Białko (g)
0.37 -
Fenyloalanina (mg)
16.25