Kiełbasa biała z jackfruitem

Kiełbasa biała z jackfruitem

Porcje: 2

Lista składników:

    • 100 g

      boczniaków

    • 100 g

      jackfruita w naturalnej zalewie

    • 200 g

      ziemniaków ugotowanych

    • 5 g

      majeranku tartego

    • 4 g

      soli

    • 2 g

      pieprzu czarnego mielonego

    • 3 g

      papryki mielonej słodkiej

    • 10 g

      czosnku

    • 70 g

      cebuli

Sposób przygotowania:

Jackfruit przesmażyć z cebulą, czosnkiem i boczniakami. Zmielić wszystko i wymieszać z pogniecionymi ziemniakami. Doprawić do smaku. Nadziać jelita. Obgotować w osolonej wodzie. Można też uwędzić.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    166.31

  • białko

    Białko (g)
    5.08

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    221.2

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.