Krem z białych warzyw

krem_z_bialych_warzyw

Porcje:

Lista składników:

    • 220g

      ziemniak

    • 45g

      pietruszki

    • 10g

      białej części pora

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy masło i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. 

Przepis na to danie otrzymaliśmy od Jolanty - zwyciężczyni konkursu ,,Kolory na talerzu".

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    389.6

  • białko

    Białko (g)
    8.5

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    325.4

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.