Meksykańska pasta - guacamole

guacamole

Porcje: 2

Lista składników:

    • 165g

      awokado, rozgniecionego;

    • 2

      łyżeczki soku z cytryny

    • 2

      łyżeczki cebuli, startej na drobnej tarce

    • ¼

      łyżeczki soli

    • odrobina czosnku

    • 1

      łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania:

Wymieszaj razem wszystkie składniki – możesz użyć blendera. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj na niskobiałkowych krakersach lub w towarzystwie warzyw pociętych na słupki.

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    167.4

  • białko

    Białko (g)
    1.9

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    82.9

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.