Deser z tapioki

deser PKU

Porcje: 3

Lista składników:

    • 500ml

      mleka roślinnego

    • 2

      łyżki miodu

    • 200g

      tapioki

    • truskawki

Sposób przygotowania:

Tapiokę zalewamy około 200 ml mleka roślinnego, czekamy około 20 min. Następnie dodajemy miód i resztę mleka. Gotujemy do momentu, aż tapioka zrobi się przezroczysta. Czekamy, aż wystygnie, przekładamy do pucharków i dodajemy na wierzch owoce.

Przepis autorstwa Ewy - laureatki konkursu ,,Kolory na talerzu".

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.