Fioletowy koktajl

przepis na koktajl PKU

Porcje: 2

Lista składników:

    • 100g

      borówek amerykańskich

    • 150g

      jabłka

    • 220ml

      ProZero*

    • 60g

      śliwek

    • 5g

      cukru

  • *ProZero jest żywnością specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego we wrodzonych wadach metabolizmu oraz schorzeniach nerek. ProZero należy stosować pod nadzorem lekarza.

  • Koktajl warto schłodzić w lodówce przed spożyciem.

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie owoce dokładnie myjemy.
  •  Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na mniejsze kawałki. Ze śliwek usuwamy pestki.
  • Owoce umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy ProZero i miksujemy na gładki koktajl.
  • Podajemy w wysokich szklankach, udekorowane listkiem melisy lub mięty.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    154.4

  • białko

    Białko (g)
    0.85

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    27.4

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.