Lody mango

Lista składników:
-
-
150 g
wegańskiego, naturalnego „jogurtu” kokosowego*
-
100 g
pulpy z mango
-
1
op. galaretki pomarańczowej na agarze
-
foremki do lodów
-
-
*W przepisie i przeliczeniach wartości odżywczej wykorzystano wegański „jogurt” kokosowy o zawartości białka 0,7g/100g.
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania:
- Galaretkę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu na ilości wody zmniejszonej do 100 ml. Lekko studzimy.
- Do przestudzonej, letniej galaretki dodajemy pulpę z mango i „jogurt” kokosowy. Mieszamy do połączenia składników.
- Przelewamy do foremek i wstawiamy do zamrażalnika na min. 6h
Przepis przesłała nam Jolanta - zwyciężczyni konkursu ,,Kolory na talerzu".
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
51.66 -
Białko (g)
0.25 -
Fenyloalanina (mg)
12.16