Pieczone jabłka z cynamonem
Lista składników:
-
-
600g
jabłek, ok. 4 sztuki
-
2
łyżki oliwy
-
1
łyżeczka cynamonu
-
4
łyżeczki miodu (48 g)
-
Sposób przygotowania:
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C.
- Przygotowujemy blachę, wykładamy ją papierem do pieczenia.
- Kroimy jabłka na połowy i wydrążamy gniazda nasienne.
- Jabłka smarujemy oliwą, układamy rozkrojoną częścią do góry i posypujemy cynamonem.
- Blachę z jabłkami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 25 min.
- Po wyjęciu z piekarnika jabłka polewamy miodem.
- Pieczone jabłka to idealny deser do jedzenia zarówno na ciepło jak i po całkowitym przestudzeniu.
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
161.22 -
Białko (g)
0.67 -
Fenyloalanina (mg)
19.82