Tapas
Lista składników:
-
-
3
suszone pomidory
-
1
czosnek
-
1g
sól i pieprz
-
śmietana PKU
-
szczypiorek
-
300g
dyni Hokkaido
-
1
papryka słodka
-
1
papryka ostra
-
2
marchewki
-
1
łodygi selera naciowego
-
5
rzodkiewek
-
kilka liści ulubionej sałaty
-
1
ogórek zielony lub korniszony
-
krakersy PKU
-
pomidorki cherry
-
1
papryka zielona
-
1
papryka żółta
-
1
papryka czerwona
-
Sposób przygotowania:
Dip 1
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Podajemy w małej miseczce.
Dip 2
Do miseczki nakładamy 2 łyżki śmietany PKU. Drobno kroimy szczypiorem i mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem.
Dip 3
Pieczemy dynię w 180 stopniach przez 30 minut. Ostudzoną dynię obieramy i wyjmujemy pestki, resztę blendujemy. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Warzywa
Wszystkie warzywa myjemy (marchewki też obieramy) i kroimy w słupki. Układamy na tacy/talerzyku razem z krakersami i dipami.
Smacznego!
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)