Wyśmienity mus jagodowo-bananowy
Lista składników:
-
-
½
szklanki jagód, 75g
-
½
banana, 60g
-
30g
roślinnej „śmietany” niskobiałkowej*
-
-
*W przepisie oraz do przeliczenia wartości odżywczej wykorzystano kokosowy odpowiednik śmietany o zawartości białka 0,9g/100g produktu.
Sposób przygotowania:
- Jagody umieszczamy w miseczce i podgrzewamy przez 30-60 sekund w kuchence mikrofalowej do momentu, kiedy owoce puszczą sok.
- Następnie jagody przekładamy do pojemnika blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego purée.
- Dodajemy rozgniecionego banana oraz roślinną „śmietanę” i kontynuujemy miksowanie do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
72.1 -
Białko (g)
0.75 -
Fenyloalanina (mg)
37.15