Pasta à la guacamole

guacamole

Porcje: 2

Lista składników:

    • 1

      miękkie rozgniecione awokado, 140 g

    • 2

      łyżeczki soku z cytryny, 12 g

    • ¼

      cebuli, 25 g

    • 1

      łyżka oliwy, 10 g

    • ½

      ząbka czosnku

    • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Łączymy razem wszystkie składniki – możemy użyć blendera
  • Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i podajemy na niskobiałkowych krakersach lub z warzywami pokrojonymi w słupki

Smacznego!

W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    171.1

  • białko

    Białko (g)
    1.7

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    72.6

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.