Miseczka warzywna

Miseczka warzywna

Porcje: 4

Lista składników:

    • 1

      marchewka

    • ¼

      cukinii

    • sałata – kilka listków

    • 1

      łyżka miodu

    • 2

      łyżki oliwy z oliwek

    • sól i pieprz

    • 1

      szklanka pokrojonej w kostkę, upieczonej dyni

Sposób przygotowania:

Marchewkę oraz cukinię za pomocą obieraczki kroimy w cieniutkie paseczki – tak, by zwinęły się w rollsa. Układamy je w miseczce.

Po bokach układamy liście sałaty, na środek kładziemy pokrojoną w kostkę dynię, dodajemy kiełki. W osobnej miseczce mieszamy sos: miód, oliwę z oliwek i przyprawy.

Polewamy sałatkę.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    87

  • białko

    Białko (g)
    1.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    45.2

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.