Arbuzowe gazpacho

Arbuzowe gazpacho

Porcje: 8

Lista składników:

    • 1kg

      miąższu z arbuza, bez pestek

    • 6

      pomidorów, 660 g

    • 2

      papryki, 280 g

    • ½

      długiego ogórka, 90g

    • 2

      ząbki czosnku, 10 g

    • 4

      łyżki oliwy, 40 g

    • sól i pieprz do smaku

    • świeża bazylia

Sposób przygotowania:

  • Blendujemy ok 800 g miąższu arbuza, pięć pomidorów (pozbawionych skóry) oraz jedną paprykę bez gniazda nasiennego.
  • Dodajemy oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
  • Jednego pomidora, jedną paprykę oraz pozostałego arbuza i połowę ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy do gazpacho.
  • Całość schładzamy w lodówce.
  • Przed podaniem dekorujemy świeżą bazylią.

Smacznego!

W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    120.91

  • białko

    Białko (g)
    2.12

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    71.67

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.