Arbuzowe gazpacho
Lista składników:
-
-
1kg
miąższu z arbuza, bez pestek
-
6
pomidorów, 660 g
-
2
papryki, 280 g
-
½
długiego ogórka, 90g
-
2
ząbki czosnku, 10 g
-
4
łyżki oliwy, 40 g
-
sól i pieprz do smaku
-
świeża bazylia
-
Sposób przygotowania:
- Blendujemy ok 800 g miąższu arbuza, pięć pomidorów (pozbawionych skóry) oraz jedną paprykę bez gniazda nasiennego.
- Dodajemy oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
- Jednego pomidora, jedną paprykę oraz pozostałego arbuza i połowę ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy do gazpacho.
- Całość schładzamy w lodówce.
- Przed podaniem dekorujemy świeżą bazylią.
Smacznego!
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
120.91 -
Białko (g)
2.12 -
Fenyloalanina (mg)
71.67