Czerwony Colesław

czerwony colesław sałatka

Porcje: 4

Lista składników:

    • ¼

      główki czerwonej kapusty, 300 g

    • 1

      czerwona cebula, 100 g

    • 1

      duża marchewka, 90 g

    • 100g

      niesłodzonego wegańskiego ‘jogurtu’ na bazie kokosa*

    • 4

      łyżki soku z cytryny, 24 g

    • 1

      łyżeczka musztardy np. Dijon, 10 g

    • sól, pieprz do smaku

  • Do wykonania przepisu i przeliczeń wartości odżywczej wykorzystano wegański „jogurt” na bazie kokosa o zawartości białka 0,8 g/100 g produktu.

Sposób przygotowania:

  • Kapustę i cebulę cienko szatkujemy a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Przygotowujemy dressing mieszając ze sobą wegański ‘jogurt’, musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny.
  • Warzywa dokładnie mieszamy z dressingiem.

Smacznego!

W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    69.2

  • białko

    Białko (g)
    2.2

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    82.6

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.