Czerwony Colesław
Lista składników:
-
-
¼
główki czerwonej kapusty, 300 g
-
1
czerwona cebula, 100 g
-
1
duża marchewka, 90 g
-
100g
niesłodzonego wegańskiego ‘jogurtu’ na bazie kokosa*
-
4
łyżki soku z cytryny, 24 g
-
1
łyżeczka musztardy np. Dijon, 10 g
-
sól, pieprz do smaku
-
-
Do wykonania przepisu i przeliczeń wartości odżywczej wykorzystano wegański „jogurt” na bazie kokosa o zawartości białka 0,8 g/100 g produktu.
Sposób przygotowania:
- Kapustę i cebulę cienko szatkujemy a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Przygotowujemy dressing mieszając ze sobą wegański ‘jogurt’, musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny.
- Warzywa dokładnie mieszamy z dressingiem.
Smacznego!
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
69.2 -
Białko (g)
2.2 -
Fenyloalanina (mg)
82.6