Jesienna sałatka
Lista składników:
-
-
150g
mix sałat
-
100g
burak
-
6g
ocet balsamiczny
-
25g
oliwa z oliwek
-
250g
dynia
-
1
łyżka miodu
-
sól i pieprz.
-
Sposób przygotowania:
Buraka i dynię obierz ze skórki, umyj i pokrój na 3 cm kawałki. W misce zmieszaj 1 łyżkę octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę miodu, polać buraka i dynię. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone warzywa ułożyć na sałacie, posolić, popieprzyć i polać oliwą.
Smacznego!
Na 100g
-
Energia (kcal)
81.8 -
Białko (g)
1.2 -
Fenyloalanina (mg)
52.9