Risotto porowo-grzybowe
Lista składników:
-
-
200g
bulionu warzywnego
-
100g
ProZero
-
100g
ryżu n/białkowego PKU
-
70g
pieczarek uprawnych świeżych pokrojonych w plasterki
-
70g
pora pokrojonego w plasterki
-
35g
pokrojonej papryki zielonej
-
35g
pokrojonej papryki czerwonej
-
50g
cebuli pokrojonej w cieniutkie plasterki
-
25g
świeżej posiekanej kolendry
-
5g
oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
-
5g
czosnku
-
Sposób przygotowania:
- Rozgrzać olej na dużej patelni.
- Dodać cebulę, paprykę, pieczarki, czosnek, por i dusić przez około 2 minuty.
- Dodać ryż i smażyć przez minutę.
- Dodać mieszaninę bulionu i ProZero, cały czas mieszając.
- Mieszać przez około 25-30 min, aż cały płyn wsiąknie i potrawa nabierze kremowej konsystencji.
- Podzielić na 3 porcje i podawać z posiekaną kolendrą.
Na 100g
-
Energia (kcal)
81.1 -
Białko (g)
1.1 -
Fenyloalanina (mg)
44.1