Risotto porowo-grzybowe

risotto porowo-grzybowe

Porcje: 1

Lista składników:

    • 200g

      bulionu warzywnego

    • 100g

      ProZero

    • 100g

      ryżu n/białkowego PKU

    • 70g

      pieczarek uprawnych świeżych pokrojonych w plasterki

    • 70g

      pora pokrojonego w plasterki

    • 35g

      pokrojonej papryki zielonej

    • 35g

      pokrojonej papryki czerwonej

    • 50g

      cebuli pokrojonej w cieniutkie plasterki

    • 25g

      świeżej posiekanej kolendry

    • 5g

      oleju rzepakowego tłoczonego na zimno

    • 5g

      czosnku

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzać olej na dużej patelni.
  2. Dodać cebulę, paprykę, pieczarki, czosnek, por i dusić przez około 2 minuty.
  3. Dodać ryż i smażyć przez minutę.
  4. Dodać mieszaninę bulionu i ProZero, cały czas mieszając.
  5. Mieszać przez około 25-30 min, aż cały płyn wsiąknie i potrawa nabierze kremowej konsystencji.
  6. Podzielić na 3 porcje i podawać z posiekaną kolendrą.
Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    81.1

  • białko

    Białko (g)
    1.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    44.1

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.