Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa

Porcje:

Lista składników:

    • 4

      ziemniaki

    • 4

      duże ogórki kiszone

    • 2

      marchewki

    • 1

      pietruszka

    • 1

      cebula

    • ¼

      selera

    • ½

      kwaśnego jabłka

    • szklanki majonezu niskobiałkowego

    • 2

      łyżeczki musztardy

    • 1

      łyżeczka soli

    • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa - ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. W trakcie gotowania warzyw, obierz jabłko, pokrój w bardzo drobną kostkę, następnie równie drobno pokrój ogórki kiszone i cebule.

Ugotowane już warzywa odstaw do przestudzenia, następnie obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Połącz wszystko z majonezem, dodaj musztardę, sól oraz czarny pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Spróbuj i dopraw do smaku, ewentualnie dodaj więcej soli lub musztardy, a następnie odstaw na całą noc do przegryzienia.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.