Sałatka ziemniaczana ze szparagami

Sałatka ziemniaczana ze szparagami

Porcje:

Lista składników:

    • 1g

      ziemniaków

    • 0,5g

      zielonych szparagów

    • 3

      ogórki małosolne lub zwykłe surowe

    • 1

      pęczek koperku

    • 1

      pęczek rzodkiewki

    • 1g

      sól

    • 1g

      mieszanka ziołowa

    • olej rzepakowy lub oliwa

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać i pokroić. Wrzucić do miski, polać olejem i posypać ziołami. Wyłożyć na blachę i piec w pierkarniku, aż się ładnie zarumienią i będą gotowe do spożycia. Szparagi umyć, usunąć twarde końcówki i pokroić. Ugotować na parze, aż będą miękkie. Rzodkiewki i koperek umyć i pokroić. W dużej misce wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodatkowo można skropić całość oliwą.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.