Kapusta duszona w sosie pomidorowym

kapusta duszona w sosie pomidorowym na obiad
  • Data publikacji: 22.04.2021
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 200 g kapusty białej,
  • 100 g pomidorów,
  • 40 g cebuli,
  • 5 g czosnku,
  • 2 g kminku,
  • 2 g cukru,
  • 2 g oregano,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

Kapustę posiekać, cebulę i czosnek pokroić drobno. W garnku rozgrzać olej i przesmażyć kapustę. Dodać cebulę, czosnek i przesmażyć. Dodać pomidory i resztę składników. Dusić 15-20 minut. Doprawić do smaku.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w całości (2 porcje)
w proponowanej 1 porcji
Energia (kcal)
111,36
55,68
Białko (g)
5,66
2,83
Fenyloalanina (mg)
229,7
114,85

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.