Pieczone warzywa a'la frytki

pieczone warzywa a'la frytki na obiad
  • Data publikacji: 15.09.2021
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • 1 batat,
  • kawałek selera,
  • 1 ziemniak,
  • sól,
  • zioła prowansalskie,
  • 1 łyżeczka kolendry w proszku,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego.

Sposób przygotowania

Umyć warzywa, osuszyć i obrać. Pokroić w paseczki. Następnie przełożyć do miski i skropić olejem. Dodać przyprawy. Na blasze wyłożyć papier do pieczenia i porozkładać pokrojone warzywa. Piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Kiedy będą miękkie i zarumienione - można wyjmować.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.