Cebulowe Bhaji
- Data publikacji: 06.05.2020
- 5 min
Składniki
- czerwona cebula pokrojona w piórka - 80 g,
- papryczka chilii posiekana - 3 g,
- papryka zielona pokrojona w kostkę - 50 g,
- posiekana kolendra -10 g,
- kurkuma - 3 g,
- curry - 2 g,
- chilli w proszku - 2 g,
- gara maslala - 2 g,
- czosnek - 1 posiekany ząbek,
- maka niskobiałkowa - 100 g,
- pro zero lub woda - 80 ml,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania
Frytkownice rozgrzać do 180 c – można również użyć głębokiej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Uformować 4 kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut. Wyjąć i odłożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego!