Domowe puree
- Data publikacji: 20.08.2019
- 5 min
Składniki
- 2 brukwie,
- 4 marchewki,
- 1 ziemniak,
- świeża starta gałka muszkatołowa,
- sól,
- odrobina niskobiałkowego jogurtu.
Przygotowanie
Wszystkie warzywa należy obrać, pokroić i ugotować. Dodać gałkę muszkatołową, odrobinę jogurtu i utrzeć blenderem na pulchną masę. Idealnie komponuje się z grillowanymi warzywami!
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Brukiew |
|
|
|
|
Marchew |
|
|||
Ziemniak |
|
|||
Gałka muszkatałowa świeża |
|
|||
sól* |
|
|||
jogurt niskobiałkowy |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!