Grillowana dynia

grillowana dynia na obiad
  • Data publikacji: 14.10.2020
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • jedna mała dynia,
  • 2 czerwone cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 4 gałązki świeżego tymianku.

Sposób przygotowania

Dynię kroimy na paski, jak na zdjęciu. Grillujemy na patelni grillowej razem z cząstkami cebuli. Na osobnej patelni podsmażamy czosnek na oliwie. Czosnkową oliwą polewamy dynią, dodajemy tymianek i pałaszujemy! 

Wartość odżywcze

Grillowana Dynia
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Dynia
200
94,7
1,4
55,3
Cebula
200
Czosnek
10
Oliwa z oliwek
30
Tymianek świeży 4 gałązki
3
Suma
443

Smacznego! 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.