Kanapka z jackfruitem zapiekana z serem i chutney z mango
- Data publikacji: 19.04.2021
- 10 min
Składniki
- 50 g pieczarek,
- 50 g jackfruita,
- 50 ml ProZero*,
- 30 g cebuli,
- 20 g koncentratu pomidorowego,
- 20 g mango chutney 20 g sera żółtego PKU,
- 10 ml oleju,
- 1 szt. bułki,
- kurkuma,
- kolendra mielona,
- garam masala,
- sok z limonki.
Sposób przygotowania
Jackfruita oczyścić z pestek i poszarpać. Cebulę posiekać drobno. Rozgrzać patelnię z olejem, dodać jackfruita, cebulę i smażyć. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać, dodać koncentrat i ponownie wymieszać. Podlać ProZero i gotować 10 minut. Rozkroić bułki, na dolną część nałożyć chutney z mango, farsz i plaster sera. Zapiec w piekarniku przez 5 minut. Zamknąć górną częścią bułki i serwować.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w całości |
Energia (kcal) | 300 |
Białko (g) | 3,94 |
Fenyloalanina (mg) | 137,31 |
Smacznego!