Kanapka z jackfruitem zapiekana z serem i chutney z mango

kanapka z jackfruitem
  • Data publikacji: 19.04.2021
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 50 g pieczarek,
  • 50 g jackfruita,
  • 50 ml ProZero*,
  • 30 g cebuli,
  • 20 g koncentratu pomidorowego,
  • 20 g mango chutney 20 g sera żółtego PKU,
  • 10 ml oleju,
  • 1 szt. bułki,
  • kurkuma,
  • kolendra mielona,
  • garam masala,
  • sok z limonki.

Sposób przygotowania

Jackfruita oczyścić z pestek i poszarpać. Cebulę posiekać drobno. Rozgrzać patelnię z olejem, dodać jackfruita, cebulę i smażyć. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać, dodać koncentrat i ponownie wymieszać. Podlać ProZero i gotować 10 minut. Rozkroić bułki, na dolną część nałożyć chutney z mango, farsz i plaster sera. Zapiec w piekarniku przez 5 minut. Zamknąć górną częścią bułki i serwować.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w całości
Energia (kcal) 300
Białko (g) 3,94
Fenyloalanina (mg) 137,31

Smacznego! 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

PolecaMy

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.