Pasta z batatów

pasta z batatów
  • Data publikacji: 01.07.2019
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 450 g batatów obranych;
  • 450 g papryki czerwonej;
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej;
  • 2 łyżki soku z cytryny;
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

1. Bataty obrać i upiec w 180°C. Paprykę wydrążyć z gniazd nasiennych, polać delikatnie olejem i upiec w 210°C, aż skórka będzie przypalona. Upieczoną paprykę przełożyć do miski i przykryć folią aluminiową. Po 5 minutach skórka z papryki zejdzie sama.

2. Upieczone bataty zblendować z upieczoną i wyfiletowaną papryką, doprawić do smaku.

Wartości odżywcze

Energia
Białko g
Fenyloalanina
513 13,05 590

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.