Pasta z białej rzodkiewki
- Data publikacji: 12.03.2020
- 10 min
Składniki
- 2 białe duże rzodkiewki,
- 1 duży ziemniak,
- 1 średnia biała cebula,
- sól i pieprz do smaku,
- łyżeczka majeranku,
- łyżeczka cząbru,
- 3 łyżki oliwy.
Sposób przygotowania
Warzywa – rzodkiewki i ziemniaka obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Zajmie to około 20 minut. Cebulkę podsmażyć, dodać do ugotowanych warzyw. Dodać wszystkie przyprawy i zblendować na gładką masę. Udekorować koperkiem i podawać na niskobiałkowym pieczywie.
Wartość odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Biała rzodkiew |
|
|
|
|
Ziemniak |
|
|||
Biała cebula |
|
|||
Sól* |
|
|||
Pieprz* |
|
|||
Majeranek (przyprawa, 1 łyżeczka)*8 |
|
|||
Cząber (przyprawa, 1 łyżeczka)** | ||||
Oliwa z oliwek |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!