Pieczone jabłka z cynamonem
- Data publikacji: 24.10.2019
- 10 min
Składniki
- 4 jabłka,
- oliwa z oliwek,
- cynamon,
- miód.
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przygotuj blachę, wyłóż ją papierem do pieczenia. Przekrój jabłka na połowy, wydrąż gniazda z nasionami. Jabłka ułóż na blasze. Posmaruj jabłka oliwą i posyp cynamonem. Włóż blachę do piekarnika, piecz jabłka przez 25 min. Zaraz po wyjęciu z piekarnika jabłka polej miodem. Jedz według uznania - na ciepło z aromatyczną herbatą lub na zimno jako przekąskę.
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Jabłko |
|
|
|
|
Oliwa z oliwek |
|
|||
Cynamon |
|
|||
Miód |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!