Pieczone jabłka z cynamonem

pieczone jabłka z cynamonem przepis
  • Data publikacji: 24.10.2019
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 4 jabłka,
  • oliwa z oliwek,
  • cynamon,
  • miód.

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przygotuj blachę, wyłóż ją papierem do pieczenia. Przekrój jabłka na połowy, wydrąż gniazda z nasionami. Jabłka ułóż na blasze. Posmaruj jabłka oliwą i posyp cynamonem. Włóż blachę do piekarnika, piecz jabłka przez 25 min. Zaraz po wyjęciu z piekarnika jabłka polej miodem. Jedz według uznania - na ciepło z aromatyczną herbatą lub na zimno jako przekąskę.

Wartość odżywcza

 
Pieczone jabłka z cynamonem
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Jabłko
720
79
0,4
11,8
Oliwa z oliwek
10
Cynamon
4
Miód
50
Suma
784

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

PolecaMy

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.