Sałatka z brokułami i pieczonym czosnkiem
- Data publikacji: 27.08.2020
- 10 min
Składniki
- cała główka czosnku,
- 14 różyczek brokuła,
- oliwa z oliwek (1 łyżka),
- sól gruboziarnista,
- świeżo mielony pieprz,
- 3 garście jarmużu,
- cytryna.
Sposób przygotowania
Brokuły ugotuj przez 6 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie w blaszce do pieczenia ułóż je wraz z czosnkiem, przypraw i polej oliwą. Skrop cytryną. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Wyjmij i podawaj na lekko zblanszownym jarmużu.
Wartość odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Czosnek |
|
|
|
|
Brokuł |
|
|||
Oliwa z oliwek |
|
|||
sól gruboziarnista |
|
|||
pieprz |
|
|||
jarmuż |
|
|||
cytryna |
|
|||
SUMA |
|
Pycha!