Serniczek na zimno
- Data publikacji: 07.07.2021
- 10 min
Składniki na dwa pucharki
- ciasteczka kruche z glutenexu ( można użyć każdych innych ciasteczek niskobialkowych),
- 60 g masło,
- 10 g Violife serek kremowy,
- 100 g jogurt vegetariański,
- 150 g cukier puder,
- 10 g borówki,
- 200 g galaretka na agarze,
- 1 szt razem 75.4 mg phe.
Sposób przygotowania
Ciasteczka pokruszyć i połączyć w rondelku z masłem. Lekko podgrzać. Włożyć do pucharków. Serek violife połączyć z jogurtem i utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Włożyć na wystygnięte ciasteczka. Zrobić galaretkę według instrukcji i jak wystygnie wlać na masę serowo-jogurtowa. Dodać borówki i odstawić do lodówki do wystygnięcia. Przepis przesłała nam Ewa w ramach konkursu ,,Kolory na talerzu".