Bataty z garam masala i jogurtem z mango
- Data publikacji: 18.06.2020
- 10 min
Składniki
- bataty 300 g,
- marchewka 100 g,
- cebula 80 g pokrojona w piórka,
- 100 g pomidorów krojonych z puszki,
- olej roślinny 50 ml,
- sól,
- pieprz,
- kolendra mielona pół łyżeczki,
- kumin mielony pół łyżeczki,
- garam masala 1 łyżka.
Przygotowanie
Obrać ziemniaki, marchew, a następnie pokroić je w kostkę. Zagotować wodę i osolić. Wrzucić ziemniaki i marchew na wrzątek i gotować przez 5 minut. Odcedzić warzywa i zalać zimną wodą. W rondelku rozgrzać olej i przesmażyć cebulę. Dodać ziemniaki, marchew i smażyć przez 5 minut. Dodać przyprawy i pomidory. Gotować całość jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku.
Dodatek
- jogurt kokosowy 60 g,
- chutney z mango 30 g,
- świeża mięta 10 g posiekana.
Wartość odżywcza
|
|
|
Energia (kcal) | 979,67 | 244,91 |
Białko (g) | 11,17 | 2,79 |
Fenyloalanina (mg) | 563,89 | 140,97 |
Smacznego!