Steki z selera
- Data publikacji: 13.09.2019
- 5 min
Składniki
- duży seler,
- 3 łyżki oleju,
- czerwona papryka w proszku,
- słodka papryka w proszku,
- sól i pieprz,
- łyżeczka oleju,
- mała łyżeczka cukru.
Przygotowanie
Selera kroimy na plastry. Marynujemy w zmieszanych ze sobą składnikach i odkładamy na godzinę do lodówki. Pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut.
Podajemy z sezonowymi warzywami i sałatką.
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Seler |
|
|
|
|
Olej |
|
|||
Czerwona papryka w proszku* |
|
|||
słodka papryka w proszku* |
|
|||
sól* |
|
|||
pieprz* |
|
|||
cukier |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!