Warzywne wrapy

przepis na wrapy
  • Data publikacji: 24.10.2019
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • kilka liści sałaty (masłowej lub rzymskiej),
  • 1 ogórek,
  • 1 marchewka,
  • połowa czerwonej papryki,
  • połowa żółtej papryki,
  • 10 g natki pietruszki,
  • 10 g szczypiorku,
  • 1 limonka,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • szczypta pieprzu.

Sposób przygotowania

Liście sałaty umyj, a następnie osusz. Umyj ogórek, marchewkę i obie papryki. Wszystkie warzywa pokrój w cienkie słupki. Rozłóż liście sałaty i na sałacie ułóż warzywa pokrojone w słupki. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszaj sok z limonki z oliwą z oliwek oraz pieprzem. Skrop wszystkie warzywa przygotowanym sosem. Sałatę zwiń w rulonik tak, by powstał wrap. By udekorować wrapy, możesz przewiązać je źdźbłem szczypiorku. Jeśli lubisz inne warzywa, bez problemu możesz skomponować inny chrupiący zestaw!

Wartość odżywcza

*do smaku
Warzywne wrapy
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Sałata
30
39,6
1
39,9
Ogórek
180
Marchew
45
Papryka czerwona
100
Papryka żółta
100
Natka pietruszki
10
Szczypiorek
10
Limonka
100
Oliwa z oliwek
10
Pieprz (szczypta)
 
Suma
585

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.