Bigos z jarmużu

bigos z jarmużu przepis
  • Data publikacji: 10.01.2022
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 2 sztuki cebuli,
  • 2 marchewki,
  • 2 opakowania jarmużu po 200 g,
  • koncentrat pomidorowy słoiczek 200 g,
  • 500 g pieczarek,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 3 liście laurowe,
  • 5 kulek ziela angielskiego,
  • 1 łyżka tymianku,
  • 1 łyżeczka lubczyku,
  • sól,
  • ostra papryka lub wędzona papryka - do smaku,
  • olej rzepakowy do smażenia.

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju w garnku. Dodać starte marchewki i pokrojone pieczarki. Przykryć i smażyć do momentu, aż pieczarki będą miękkie. Wrzucić pokrojony jarmuż i przyprawy. Zalać 1 filiżanką wody i dusić przez 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. 

 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.