Kiełbasa biała z jackfruitem

biała kiełbasa z jackfruitem
  • Data publikacji: 31.03.2022
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 100 g boczniaków,
  • 100 g jackfruita w naturalnej zalewie,
  • 200 g ziemniaków ugotowanych,
  • 5 g majeranku tartego,
  • 4 g soli,
  • 2 g pieprzu czarnego mielonego,
  • 3 g papryki mielonej słodkiej,
  • 10 g czosnku,
  • 70 g cebuli.

Sposób przygotowania

Jackfruit przesmażyć z cebulą, czosnkiem i boczniakami. Zmielić wszystko i wymieszać z pogniecionymi ziemniakami. Doprawić do smaku. Nadziać jelita. Obgotować w osolonej wodzie. Można też uwędzić.

Wartości odżywcze 

Wartości odżywcze:
w całości
w proponowanej porcji/sztuce 2x240 g
Energia (kcal) 332,62 166,31
Białko (g) 10,17 5,08
Fenyloalanina (mg) 442,40 221,20

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

PolecaMy

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.