Kiełbasa biała z jackfruitem
- Data publikacji: 31.03.2022
- 5 min
Składniki
- 100 g boczniaków,
- 100 g jackfruita w naturalnej zalewie,
- 200 g ziemniaków ugotowanych,
- 5 g majeranku tartego,
- 4 g soli,
- 2 g pieprzu czarnego mielonego,
- 3 g papryki mielonej słodkiej,
- 10 g czosnku,
- 70 g cebuli.
Sposób przygotowania
Jackfruit przesmażyć z cebulą, czosnkiem i boczniakami. Zmielić wszystko i wymieszać z pogniecionymi ziemniakami. Doprawić do smaku. Nadziać jelita. Obgotować w osolonej wodzie. Można też uwędzić.
Wartości odżywcze
|
|
|
Energia (kcal) | 332,62 | 166,31 |
Białko (g) | 10,17 | 5,08 |
Fenyloalanina (mg) | 442,40 | 221,20 |
Smacznego!