Sałatka jarzynowa
- Data publikacji: 25.11.2022
- 5 min
Przygotowanie
- 4 ziemniaki,
- 4 duże ogórki kiszone,
- 2 marchewki,
- 1 pietruszka,
- 1 cebula,
- ćwiartka selera,
- ½ kwaśnego jabłka,
- 1 ¼ szklanki majonezu niskobiałkowego,
- 2 łyżeczki musztardy,
- 1 łyżeczka czarnej soli,
- czarny pieprz.
Przygotowanie
Warzywa - ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. W trakcie gotowania warzyw, obierz jabłko, pokrój w bardzo drobną kostkę, następnie równie drobno pokrój ogórki kiszone i cebule.
Ugotowane już warzywa odstaw do przestudzenia, następnie obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Połącz wszystko z majonezem, dodaj musztardę, sól oraz czarny pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Spróbuj i dopraw do smaku, ewentualnie dodaj więcej soli lub musztardy, a następnie odstaw na całą noc do przegryzienia.
Smacznego!