Sałatka ziemniaczana ze szparagami
- Data publikacji: 30.06.2022
- 10 min
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 0,5 kg zielonych szparagów
- około 3 ogórki małosolne lub zwykłe surowe
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek rzodkiewki
- zioła i przyprawy: sól, mieszanka ziołowa
- olej rzepakowy lub oliwa
Wykonanie
Ziemniaki obrać i pokroić. Wrzucić do miski, polać olejem i posypać ziołami. Wyłożyć na blachę i piec w pierkarniku, aż się ładnie zarumienią i będą gotowe do spożycia. Szparagi umyć, usunąć twarde końcówki i pokroić. Ugotować na parze, aż będą miękkie. Rzodkiewki i koperek umyć i pokroić. W dużej misce wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodatkowo można skropić całość oliwą.
Smacznego!