Bułki PKU
- Data publikacji: 30.07.2019
- 10 min
Składniki
- 40 g margaryny;
- 500 g mąki krakowskiej BALVITEN;
- 20 g drożdży świeżych;
- 125 ml wody;
- 150 ml ProZero*;
- 12 g soli;
- 10 g cukru.
Sposób przygotowania
Wyrobić ciasto ze składników, na koniec dodając miękką margarynę. Ciasto rozwałkować cienko i położyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Zostawić ciasto do wyrośnięcia. Piec w 180°C przez 3 minuty z pojemnikiem z wodą. Następnie wyciągnąć pojemnik z wodą i piec jeszcze 8 minut.
*ProZero jest żywnością specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego we wrodzonych wadach metabolizmu oraz schorzeniach nerek. ProZero należy stosować pod nadzorem lekarza.
Wartości odżywcze
|
|
|
2035 | 4,26 | 261 |
Smacznego!