Kociołek warzywny
- Data publikacji: 29.11.2019
- 10 min
Składniki
- 1 burak,
- połówka dyni hokkaido,
- 3 marchewki,
- połówka słodkiego ziemniaka,
- ocet balsamiczny,
- 1 łyżka suszonego tymianku,
- 1 łyżka miodu,
- 1 łyżka oliwy z oliwek.
Sposób przygotowania
Warzywa obierz i pokrój na takie same, kwadratowe kawałki o szerokości około 3 cm. Wszystkie składniki płynne połącz z ziołami i zalej warzywa. Wymieszaj. Mieszankę włóż do żeliwnego naczynia lub naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 - 40 minut.
Wartość odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Burak |
|
|
|
|
Dynia |
|
|||
Marchew |
|
|||
Batat |
|
|||
Ocet balsamiczny |
|
|||
Tymianek (przyprawa) 1 łyżka |
|
|||
Miód |
|
|||
Oliwa z oliwek |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!