Krem z białych warzyw

krem z białych warzyw na obiad
  • Data publikacji: 01.07.2021
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 220g ziemniaków,
  • 45g pietruszki,
  • 10g białej części pora,
  • 45g kalafiora mrożonego,
  • 21g masła,
  • 500 ml bulionu warzywnego.

Przygotowanie

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy masło i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. W całej zupie jest 8,5g białka, 389,6 kcal i 325.4 phe.

Przepis na to danie otrzymaliśmy od Jolanty - zwyciężczyni konkursu ,,Kolory na talerzu".

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.