Krem z buraka

zupa krem z buraka
  • Data publikacji: 24.09.2020
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 2 marchewki,
  • 5 średniej wielkości buraków,
  • 1 pietruszka,
  • 3 ziemniaki,
  • liść laurowy,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 litry bulionu warzywnego,
  • 1 łyżka octu winnego 6%,
  • świeży szczypiorek.

Sposób przygotowania

Do bulionu dodajemy wszystkie, pokrojone w kostkę warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy, dodajemy przyprawy do smaku oraz ocet. Wyławiamy liść i ziele, a następnie miksujemy zupę na gładki krem. 

Wartość odżywcza

*do smaku
Krem z buraka
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Marchew
90
22,7
0,7
31,8
Burak
500
Pietruszka
80
Ziemniaki
240
Liść laurowy
0
ziele angielskie, 2 ziarenka
0
sól*
0
pieprz*
0
Cukier
24
bulion warzywny
2000
ocet winny 6%
10
szczypiorek
10
Suma
2954

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.