Leczo z bakłażanem

Leczo z bakłażanem na obiad
  • Data publikacji: 12.08.2021
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1 mały bakłażan,
  • 150 g pieczarek,
  • 1 mała cukinia,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oliwy extra vergine,
  • 1 łyżeczka suszonego oregano,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • 250 g domowego przecieru pomidorowego,
  • 2 papryki (różne kolory).

Sposób przygotowania

Czosnek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem oliwy extra vergine. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy przez ok. 10 minut, następnie dodajemy świeżo zmielony pieprz. Pomidory obieramy ze skóry i usuwany nasiona, kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych warzyw. Zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym i doprawiamy oregano.

 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.