Pasztet warzywny
- Data publikacji: 07.04.2022
- 10 min
Składniki
- 300 g batatów pieczonych w piekarniku,
- 200 g cukinii tartej na grubych oczkach osolonej i odciśniętej,
- 200 g marchewki pieczonej w piekarniku,
- 100 g sera violife,
- 5 g majeranku tartego,
- 5 g masła extra 82% tł.,
- 10 g bułki tartej n/białkowa PKU,
- 3 g papryki ostrej mielonej,
- 6 g papryki słodkiej mielonej,
- 80 g cebuli,
- sól,
- pieprz czarny mielony.
Sposób przygotowania
Warzywa przecisnąć przez praskę do ziemniaków. W misce wymieszać razem z cukinią i startym serem. Doprawić do smaku. Wysmarować foremkę masłem i obsypać bułką tartą PKU. Włożyć do foremki i piec w 200 stopniach przez 25/30 minut. Wystudzić i schować do lodówki. Pokroić według uznania.
Wartości odżywcze
|
|
|
Energia (kcal) | 764,64 | 76,40 |
Białko (g) | 11,47 | 1,14 |
Fenyloalanina (mg) | 586,46 | 58,65 |
Smacznego!