Muffiny bananowe
- Data publikacji: 10.01.2019
- 10 min
Składniki
- 25 g brązowego cukru;
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia;
- 130 g mąki niskobiałkowej;
- ½ łyżeczki zamiennika białka;
- 60 ml zimnej wody;
- 40 ml ProZero*;
- 1 duży, dojrzały banan;
- 3 krople olejku waniliowego.
Sposób przygotowania
- Piekarnik na termoobiegu nagrzej do 180 stopni.
- Banana i cukier włóż do dużej miski. Rozgnieć go i połącz z cukrem.
- Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
- W osobnej misce połącz zamiennik jajka, wodę, ProZero i olejek waniliowy.
- Wymieszaj wszystko razem.
- Przełóż masę do 4 foremek na muffiny (2 muffiny stanowią 1 porcję) i piecz około 15-20 minut, aż się zarumienią.
Wartości odżywcze
|
|
|
182 | 0,56 | 11,46 |
Smacznego!
*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.