Musztardowe pieczarki na toście
- Data publikacji: 10.01.2019
- 10 min
Składniki
- 1 kromka niskobiałkowego pieczywa tostowego,
- 30 g niskobiałkowego, niskotłuszczowego, kremowego serka,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- 80 g pokrojonych w plasterki pieczarek,
- 20 g szczypiorku,
- 20 ml ProZero*,
- ¼ łyżeczki musztardy z ziarnami gorczycy.
Sposób przygotowania
- Chleb opiecz i posmarują 1/3 serka.
- Na patelni rozgrzej oliwę i uduś na niej pieczarki oraz szczypiorek.
- Dodaj ProZero, serek i musztardę.
- Podgrzej.
- Wyłóż na tost.
- Wspaniale smakuje z kilkoma paseczkami chrupiącej papryki.
Smacznego!
*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.
Wartości odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Niskobiałkowy chleb tostowy |
|
|
|
|
Niskobiałkowy kremowy serek Violife |
|
|||
Oliwa z oliwek |
|
|||
Pieczarki |
|
|||
Szczypiorek |
|
|||
ProZero |
|
|||
Musztarda z ziarenkami gorczycy |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!